Gràcies al treball personal i coral dels responsables i col.laboradors de la pàgina digital de Fotos Antigues de Quatretonda avui (o demà segons que arribe aquest correu), podem contemplar congelats en excel.lents documents gràfics com ara aquest, gents i temps històrics singulars que visqueren la segona República representada per símbols tan representatius com es poden veure ací: la bandera tricolar i l’al.legoria de la República.

De l’aula no n’estem gens segurs de quina pot ser pel fet que per aquestes dates, sent insuficient l’aulari dela Casa de l’Ensenyança del carrer de sant Josep, el govern local tenia llogades dos cases del poble, a més que el poquet que s’hi veu del terra tampoc no sembla el d’aquelles noves escoles que almenys jo vaig conéixer, pujades encara durant l’etapa republicana (1935).

La meua curiositat ara, és que n’hi hauria en aquella tela negra, a nos ser que tapara una entrada de llum molesta per a la instantània. Ves i pregunta!