Dia de La Pau a LLutxent 30-01-2017 by QuatretondaDigital on Scribd

30 de gener, dia de la pau.

A l’escola toca celebrar el dia de la pau, que no és el mateix que treballar la pau tots els dies. Després de molt de temps celebrant-ho amb colomets, globus, manetes blanques…enguany hem decidit buscar la pau el més prop possible del nostre voltant i cansats de vore notícies dolentes als mitjans de comunicació, vam decidir posar una bústia “de les bones accions” a cadascuna de les classes.

Sorprenentment els xiquets ens van omplir de gent anònima que també mereix un reconeixement pel seu treball o per les seues accions altruistes.

I entre moltes altres, entre les que ens ha costat decidir, enguany hem decidit donar un reconeixement a les següents persones o associacions:

       -Guillermo Huguet Nicasio per la seua dedicació a la gent sense casa ni familiars que es facen càrrec d’ells i als malalts crònics o terminals als quals els ofereixen un lloc per a viure, roba i seguretat.

       -Mario Morant Vidal i Pere el seu company. Policies Locals de Gandia per haver salvat un nadó que estava ofegant-se i malgrat haver acabat el seu torn de feina van acudir a la crida dels seus pares.

       -Joan Mahiques, veí de Llutxent per la tasca que fa ensenyant tot el que sap sobre la tradició dels forns de calç, per l’ajuda en la restauració de l’almassera i el foment de les rutes senderistes del poble.

       -L’associació “NOA”  de Llutxent  pel que fan pels animals, arreplegnt-los, i tenint cura d’ells quan són abandonats.

        -Lia Ortolà Benavent per organitzar la cursa de la Dona a Llutxent, una cursa no competitiva on tots els beneficis que s’obtenen són destinats a l’AECC.

        -Mª Ángeles Martí Canet pel seu treball en l’AECC.

       -Elena, per haver acollit  una xiqueta del Sahara.

       -Enrique Canet, com a president de l’associació Càritas de Llutxent.

      -Vicent Beltrán i Jairo Beltrán per la seua ràpida actuació en l’incendi d’una xemeneia.

      -Izel, una xiqueta de Xàbia que un dia va decidir donar els diners dels regals del seu aniversari als pares d’Olaya, una xiqueta de sis mesos que patix la malaltia dels ossos de cristal, per ajudar-los en les despesses mèdiques.

       -Silvia Climent Pérez, la ràpida actuació de la qual va fer possible salvar la vida d’una xiqueta en un ennuegament,

        -Pep Estornell, per  fer possible que tots els anys vinga l’emissàri del Rei a Llutxent a arreplegar les cartes de tots els xiquets i els repartix un conte a cadascú d’ells.

        -Domingo Boscà, que ha sigut president de la secció cinquena de l’Audiència de València i un dels magistrats de major prestigi, per la seua bondat de tota una vida dedicada a les persones necessitades, pobres, drogadictes…

        -Mariola i Daniela, dos xiquetes de Benicarló  que van decidir fer polseres de fil de colors per ajudar la seua amiga Candela, malalta de leucemia.

        -La mamà de Shaiel, per anar fa uns anys a Bolivia a  portar material escolar que va recollir dels xiquets de Llutxent.

        -Almudena Canet Gil, per la seua participació en la ONG “escoles solidàries.”

Una vesprada molt agradable, on ens hem adonat de que no tot són notícies males, ni mala gent. Tenim bones accions al nostre costat, encara que de vegades ens costa de vore. Sols hem d’obrir els ulls i vorem com són més les bones accions que les dolentes, que éstes són més cridaneres però a partir d’ara intentarem que les bones accions tinguen una veu i una música més potent.

I per si tot açò ens ha semblat poc, els alumnes ens han amenitzat amb una cançó de la pel·licula de “Los chicos del Coro”.